22 december 2022.

Wij zijn geboren!  4 teefjes en 4 reutjes.

En wat een avontuurlijke bevalling. Na de eerste pup stagneerde de bevalling en heb ik overleg gehad met de dierenarts. Nog even aankijken. Uiteindelijk thuis toch oxytocine gegeven en flinke persweeën maar nog steeds geen pup. In overleg met de dierenarts, en vanwege haar vorige nestje, geen risico met Mila en toch de auto in op naar dierenarts, want ook die zit op uurtje afstand.

Bank in de auto plat en Mila veel ruimte. En rijden maar. En wat er onderweg ook gebeurt we besloten door te rijden naar de dierenarts.

Ruim halverwege werd pup nr 2 geboren in de auto. Wat een opluchting en wat hebben we heel hard gelachen. Plop pup nr 3 en hoppa pup nr 4 in 15min tijd allemaal in de auto geboren..

Bij de dierenarts lekker aparte ruimte gekregen en inmiddels de reu eigenaar ook aanwezig. En daar is de rest op de natuurlijke manier geboren en hadden we een hele lieve assistente die het veel te leuk vond erbij te zijn. (Ipv op de kerstborrel)

Deze bevalling hebben we zo leuk ervaren. Gelachen gelachen en vooral veel gelachen

Supertrots op Mila en ook heel blij dat we voor de zekerheid toch naar de dierenarts zijn geweest. Vermoeden toch dat de 2e pup niet helemaal lekker zat want toen die eruit was ging het ineens zo snel allemaal

 

 


En dan is het goed nieuws.

Voor mij was het even spannend, want heb echt getwijfeld of Mila daadwerkelijk drachtig is. Je vergeet ook spontaan hoe het de vorige keer was, en ook elke keer is natuurlijk anders. Ik met buikpijn naar de dierenarts, maar eenmaal op de tafel zag je gelijk wat vruchtjes zitten. Nu gaan we genieten en hopen dat de komende weken alles goed gaat.

Voor nu lekker veel knuffelen met Mila, (en uiteraard de rest van de roedel).


Mila is gedekt door de knappe reu Thor.

 

Voor nu is het wachten of ze daadwerkelijk drachtig is.

 

Mocht Mila drachtig zijn dan worden de pups rond eind deecember verwacht. spannend nog dus!

 

Thor feranti the Gloucester.

NHSB 3019732

HD A

ED vrij

PRA definitief vrij


Mila x Thor

 

Als alles goed gaat verwacht ik Mila eind oktober ergens weer loops. Dan gaan we weer een poging doen om haar 2e nestje te plannen.
Zoals op haar eigen pagina te lezen is zal dit voorlopig haar laatste nestje zijn en gaan we eerst kijken naar de nakomelingen in 2 nesten. Na 2 nestjes denk ik beter te kunnen kijken naar wat er wel en niet vererft word.

Ook hierbij heb ik weer geprobeerd om een combinatie te maken die bij kan dragen aan de diversiteit binnen ons ras. 

En dat lijkt wederom gelukt. Ik heb een mooie stabiele en lieve reu gevonden voor Mila. We hebben al eens kennis gemaakt, en dat verliep super. Ze lagen allebei te slapen en voor een klein fotomomentje deden ze precies hoe het niet moest. Want ja 2 Drenten naast elkaar laten zitten en toevallig ook beide je kant op kijken? De een keek weer naar rechts, de andere stak de tong uit, en ga zo verder. Maar dat is wat ik juist zo leuk aan Drenten vind. Een tikkeltje eigenwijs.

Ik heb een reu gevonden die in Zoo easy over 11 generaties  is 10,98%. Voor dit ras is dit wederom erg laag. Over alle generaties vanaf 1927 geeft Dogs Global een IC van 20,76,% . Deze is net iets lager als het eerste nestje van Mila. Hiermee hopen we dat de pups uit dit nest ook bij gaan dragen aan de diversiteit binnen ons ras. 

 

De aanvraag voor deze combinatie is inmiddels binnen en is goedgekeurd door de Vdp.

Dit nestje zal via de vereniging Drentsche Patrijshond gaan lopen.