Mila

 

Mila is mijn tweede Drent. Waar ze eerst tijdelijk mocht 'logeren', werd uiteindelijk een echte blijvertje. Ze was in een hele korte tijd niet meer weg te denken in mijn roedel. Mila was vanaf dag 1 de vrolijke spring in het veld. Ze heeft mee afscheid genomen van Baik en liet erna zien aan Mack en Brox dat het leven weer doorgaat. Ze is een echte knuffelkont, dus niet stoppen met knuffelen. Naar andere honden is ze speels, maar kan ze ook haar mannetje staan als het echt nodig is. Ze is nieuwsgierig en gaat graag met je mee overal naar toe. Een makkelijke vrolijke Drent maakt de roedel veelzijdig. 

 

Op shows scoort Mila uitmuntend. Ze werd in een korte tijd NL, BE, LUX Jeugdkampioen. Ze wist zelfs Brox eruit te lopen op shows en werd meerdere malen BOB, Beste van het ras. Hoe jong ze was. Ze vind het maar wat leuk in de showring.

 

Inmiddels is Mila Nederlands, Belgisch en Internationaal kampioen en European dogwinner 2022.

 

Mila is volledig getest en heeft bij de Raad van Beheer op de ellebogen graad 1 Artrose gekregen op 4 jarige leeftijd. De orthopeed en de Fysiotherapeut waren het hier niet mee eens en wilde mee een brief schrijven als bezwaar bij de Raad van Beheer. Helaas kan dit niet meer en daarom heb ik een ct-scan laten maken. Rechts zit er helemaal geen artrose of iets en links zat er op de scan een ontsteking en wat vertroebeling daardoor. De dierenarts kon hierdoor niet helemaal aangeven of er links wel of geen artrose zichtbaar is. Hier doet de Raad van beheer niets mee en zal de uitslag niet veranderen. Ik laat ook liever de uitslag staan zodat we rekening kunnen houden in de combinatie die er met een nestje gedaan zal worden

Hierop gaan we kijken met de pup kopers om zoveel mogelijk pups te gaan testen als deze oud genoeg zijn op de ellebogen om zeker te weten dat Mila dan ook geen ED vererft. We hopen op een goede medewerking hierin.

Dit houd ook in dat Mila maximaal 2 nesten zal krijgen en dan eerst wachten op wat ze vererft.

 

Mila Monica Babs van Zoterbek

21-02-2018

NHSB 3112100,

HD A, 

ED gr 1 

PRA vrij

VwB vrij

Embark getest