Graag stel ik aan jullie voor;

 

Affi van 't Drestahuus

Bebbels van 't Drestahuus

Cenzo van 't Drestahuus

Dasco van 't Drestahuus


En toen was het ineens 26 november 2021.

Lekker nog s'middags gewandeld en Mila had nergens last van en was haar vrolijke dikke zelf.

En om 17u waren er ineens 2 teefjes en 2 reutjes geboren. Mila deed het supergoed als moeder en was ontzettend zorgzaam.

De eerste week was voor mij toch wel spannend. Alles nieuw en je wilt het graag goed doen. Maar doordat Mila eigenlijk alles van nature deed zoals het moest was die zorg snel veranderd in genieten. 

Ze gaf veel melk dus de puppy's werden lekker dik. En wat gaan 8 weken dan ineens hard voorbij.

Op mijn facebook pagina staan over die 8 weken veel filmpjes en foto's om terug te kijken. Daar is deze website te klein voor, want o wat is het allemaal toch te leuk.

 

 


Wat was het spannend de afgelopen weken. Ik denk vooral voor mezelf. Na de vorige teleurstelling durfde ik alleen maar te hopen en te hopen.

En dan is het lange wachten voorbij. De echo is gemaakt. Mila is drachtig.

Superfijn nieuws. en nu duimen op een goede dracht en bevalling. 

Als alles goed gaat worden de pups eind november, begin december verwacht.

 


Mila x Kenzo

 

Na de laatste, helaas niet zo leuke, berichten heb ik lang getwijfeld. Wat ga ik doen. Gaan we nog een poging wagen met Mila. Waarom ging het mis de vorige keer? Dat zijn de mindere kanten waar je als fokker ook mee te maken krijgt. De keuze die ik gemaakt heb is vooral eerst Mila laten onderzoeken. Is alles wel goed bij haar of houd het hierbij op om met Mila te fokken. 

 

Gelukkig waren de berichten bij de dierenarts allemaal positief. Gelukkig, maar ook verwarrend. Want ja ze is toch leeg gebleven. 

Om deze reden heb ik gekozen om op zoek te gaan naar een reu die al nakomelingen heeft. Dit omdat ik niet kon aangeven waar het de laatste dekking mis gegaan is. We gaan het nog een keer proberen en doen ons best positief te blijven. De zoektocht duurde gelukkig niet lang, want op de nakomelingendag stond hij daar dan. Mijn oog viel gelijk op deze reu en ben het gesprek met de reu eigenaar aangegaan.

 

In Kenzo heb ik een hele lieve zachte reu gevonden. Zo vrolijk als hij is. Bejaagd en een echte charmeur.

Hierbij is ook het zoekwerk in Zoo easy en Dogs global gedaan. Mila en Kenzo zijn een prachtige combinatie ook binnen de fokkerij.

Zoo easy geeft over 11 generaties een IC aan van 10,13%. Dat is echt een hele mooie lage waarde. Over alle generaties vanaf 1927 geeft Dogs Global een IC van 21,18% en een verwantschap van net geel aan. Hij gaat net 0,3% van de groene af. Dit is een hele mooie uitslag die zeker gaat bijdragen binnen de fokkerij van de Drentsche Patrijshond.

De dekking ging helemaal super. Na een koffiepauze was er een mooie dekking met een prima koppeling. Voor nu is het duimen draaien. We gaan er dit keer voor!!

Nog even getwijfeld of ik het al bekend zou gaan maken, maar waarom niet.

We duimen en juichen pas als de dracht bevestigd is. 

Baasjes van Kenzo ontzettend bedankt voor jullie hulp hierin. Het begrip dat er is met mijn verhaal van Mila en de openheid en gastvrijheid van jullie kant.