Mila x ....

 

En welke reu het word word binnenkort bekend gemaakt. We houden het nog even spannend.

 

Als alles goed gaat verwacht ik Mila eind oktober ergens weer loops. Dan gaan we weer een poging doen om haar 2e nestje te plannen.
Zoals op haar eigen pagina te lezen is zal dit voorlopig haar laatste nestje zijn en gaan we eerst kijken naar de nakomelingen in 2 nesten. Na 2 nestjes denk ik beter te kunnen kijken naar wat er wel en niet vererft word.

Ook hierbij heb ik weer geprobeerd om een combinatie te maken die bij kan dragen aan de diversiteit binnen ons ras. 

En dat lijkt wederom gelukt. Ik heb een mooie stabiele en lieve reu gevonden voor Mila. We hebben al eens kennis gemaakt, en dat verliep super. Ze lagen allebei te slapen en voor een klein fotomomentje deden ze precies hoe het niet moest. Want ja 2 Drenten naast elkaar laten zitten en toevallig ook beide je kant op kijken? De een keek weer naar rechts, de andere stak de tong uit, en ga zo verder. Maar dat is wat ik juist zo leuk aan Drenten vind. Een tikkeltje eigenwijs.

Ik heb een reu gevonden die in Zoo easy over 11 generaties  is 10,98%. Voor dit ras is dit wederom erg laag. Over alle generaties vanaf 1927 geeft Dogs Global een IC van 20,76,% . Deze is net iets lager als het eerste nestje van Mila. Hiermee hopen we dat de pups uit dit nest ook bij gaan dragen aan de diversiteit binnen ons ras. 

 

De aanvraag voor deze combinatie is inmiddels binnen en is goedgekeurd door de Vdp.

Dit nestje zal via de vereniging Drentsche Patrijshond gaan lopen. 

 

Houd mijn website in de gaten en bij interesse kunt u altijd mailen.